Skip to main content

Å jobbe som strategisk rådgiver i Netsecurity

Helhetlig sikkerhetsrådgiving – fra risikovurdering til sikkerhetstiltak

Stadig flere bedrifter frykter et cyberangrep. Samtidig har mange bedrifter liten oversikt og forståelse selv over risiko, eller en plan for hva de skal gjøre den dagen de blir rammet. «Det skjer ikke oss» er ikke en god strategi, og det innser flere og flere bedrifter.

I dag kan ikke lenger ledergrupper og styrer være uvitende om risiko og tiltak når det kommer til it-sikkerhet, men må sørge for både innsikt og beslutninger på området. Men hvor skal de starte?

En rådgiver for kunden

Det er her våre strategiske rådgivere kommer inn. Rådgivernes viktigste jobb er å gi bedriften god forståelse over risiko, samt kartleggede viktigste verdiene og foreslå tiltak for å beskytte dem. Vi bistår blant annet med: 

  • Generell sikkerhetsrådgiving mot ledelse/styrer
  • Rådgiving mot CISO/IT-leder/sikkerhetsleder i bedriften
  • Verdi-, trussel- og risikovurderinger
  • Risiko og sårbarhetsanalyser
  • Modenhetsvurderinger, GAP-analyser og due diligence
  • Styringssystem for informasjonssikkerhet
  • Etablere prosesser og rutiner som minsker sårbarhet 


På den måten får bedriften bedre risikoforståelse, samt oversikt over tiltak de må iverksette for å sikre verdier på best mulig måte.

Helene Birkeland

Helene Birkeland – Konsulentsjef i Netsecurity


Du er leder for konsulentteamet i Netsecurity, der de strategiske rådgiverne også jobber. Hvorfor trenger egentlig norske bedrifter rådgiving? 
 

Vår erfaring er at god rådgiving er ekstremt verdsatt, men også nødvendig i de fleste bedrifter. Det er et krevende landskap å navigere i – utviklingen skjer så fort, og det er vanskelig for bedriftene å ha nok faglig kompetanse til å både vurdere risiko og tiltak.

Krever det lang fartstid da, for å fungere som en strategisk rådgiver for kunden? 

Det er en myte at man må ha mange år på beina for å fungere som rådgiver. Faktisk ser vi at synergien mellom de ferske og de erfarne gir den beste staben av rådgivere. De unge tenker ofte litt alternativt og har ikke de samme begrensningene. Da blir vi mer erfarne utfordret, og det er alltid bra. Mangfold er uansett alltid en styrke.

Bli kjent med rådgiverne våre

Robert Sagmo

Robert Sagmo – leder strategisk rådgivning


Du har mange års fartstid fra sikkerhetsarbeid i forsvaret, nå jobber du i privat sektor – hva er den største forskjellen?

Økt fleksibilitet og frihet til å velge fart og retning er den første tanken som slår meg. For meg gir dette et større handlingsrom for kreativitet, kunne prøve ut nye idéer og utvikle nye tjenester i et privat selskap som Netsecurity.

Hva er det beste med å være strategisk rådgiver?

Det beste er mulighet jeg får til å etablere et samarbeidsrom med kunden der man forsøker å etablere en felles situasjonsforståelse, og sammen erkjenne problemstillinger og mulighetsrom man står overfor. 

Musiker, matentusiast og friluftsmenneske. Har du flere hemmeligheter? 

Det må være min entusiasme for å bygge miniatyrmodeller av seilskuter. Mitt siste prosjekt er en skonnert kalt “America” fra 1851 i skala 1:20. Denne er 50% ferdig, og detaljarbeidet er utrolig krevende. Oppsummert kan man si jeg liker å plages, enten det er gjennom hardt arbeid eller småpirkete detaljer.

Knut Andreas Aas

Knut Andreas Aas – begynte som strategisk rådgiver i 2022


Rett fra studiebenken over til rollen som strategisk rådgiver. Er det tøff overgang? 

Nei, det har gått svært sømløst. Dyktige kollegaer har hjulpet meg godt i gang gjennom onboarding-prosessen, og jeg er allerede godt i gang med arbeidsoppgaver og tjenesteutvikling. 

Hva gleder du deg mest til?

Det må være å begynne å arbeide sammen med egne kunder. Som nyutdannet gleder jeg meg til å få testet teori i praksis. 

Du er jo DJ, hvilken låt er alltid bankers å sette på for å få opp stemningen, uansett publikum? 

Utvilsomt Gimme Gimme Gimme av ABBA. Treffer som regel målgruppen 0-100 svært godt! 

Og hvilken låt er oppskrytt?

Uten å tråkke noe på tærne så var Despacito ganske oppskrytt, etter min mening.

Filip Østrem

Filip Østrem – begynte som strategisk rådgiver høsten 2022


Hvorfor ville du bli strategisk rådgiver? 

Underveis i studietiden tenkte jeg at jeg ønsket meg en type rådgiverrolle. Jeg er veldig glad i å formidle, det gir meg energi og motivasjon når jeg får lov til å få andre til å forstå et budskap. 

Hvis du ser inn i glasskulen, hva er du mest stolt av at du har oppnådd om ett år tror du?

Jeg tror jeg er mest stolt av all erfaring og kunnskapen jeg har fått. Det er mange spennende prosjekter i planene fremover. Også skal jeg ta noen sertifiseringer som jeg gleder meg veldig til å ta.

Du har jo en fetish for sko. Hvor mye er du villig til å betale for et par sko, egentlig?

Hehe, jeg er villig til å strekke meg i pris for god komfort og kult design. Jeg er heldigvis flink til å kjøpe sko på “release” slik jeg slipper å kjøpe de for ekstremt høye priser i etterkant på privat markedet. Men mellom 2-4000kr er jeg fort villig til å strekke meg for noen kule sneakers.

Hvilken norsk kjendis skulle du gjerne byttet garderobe med? 

Karpe sin fotograf mike “Akam1k3” har en ganske heftig skokolleksjon jeg gjerne skulle hatt.

Kurt Jensen

Kurt Jensen – strategisk rådgiver i Stavanger


Du har lang erfaring som rådgiver innen it-sikkerhet. Er det mye som er endret seg siden du startet?

Bedrifter er generelt mer klar over trusselbildet, sine egne sårbarheter og verdiene de ønsker å beskytte. Så i dag handler sikkerhetsarbeidet om mye mer enn bare å lage brannmurregler. Nå er det helheten og samspillet mellom mennesker, teknologi og prosesser som er viktig. 

Hvilke oppdrag liker du best å jobbe med?

Jeg trives veldig godt med å jobbe med kartlegging, analyse og bevisstgjøring. Gjennom det arbeidet tar vi sammen med kunden et stort skritt på reisen mot å skape en sikker arbeidshverdag hvor vi kan være trygge på at en sikkerhetshendelse ikke skal få lov til å forstyrre den operasjonelle driften. 

Er det noen kunder som er vanskeligere å bryne seg på enn andre?  

Nei, men det som er utfordrende – og samtidig veldig spennende – er at ingen kunder like. Utfordringene er ulike, og risikobildene er forskjellig. Det gjør at det alltid er et sett eller flere med utfordringer man må løse når man arbeider. 

Du har jo bodd og jobbet i Danmark noen år. Hva er danskene gode på, som vi nordmenn burde gjøre mer av? 

Danskene er veldig opptatt av “hygge”. Hygge er et fantastisk konsept. Det handler om å være sammen med venner og familie, om god mat og drikke. Det handler om mennesker, og om å leve og ikke stresse unødvendig. Jeg ser mot Danmark og danskene som et fantastisk folkeslag, med et stort hjerte. 

Kjersti Coward

 

Kjersti Coward

HR-sjef
+47 454 50 100
rekruttering@netsecurity.no

Lurer du på noe?

Ønsker du å høre mer om karrieremuligheter hos oss? Ta gjerne kontakt med oss.


Oslo

Drammensveien 288

0283 Oslo

 

Bergen

Sandviksbodene 1

5035 Bergen

Stavanger

Kanalsletta 4

4033 Stavanger

Grimstad

Bark Silas vei 5

4876 Grimstad

Kristiansand

Dronningens gt 12

4610 Kristiansand

Stockholm

Kammakargatan 22

111 40 Stockholm