Skip to main content

Sikker backup som en tjenesteSikker backup

En backup brukes for å beskytte deg mot katastrofer – alt fra ransomware, sabotasje, brann eller vannlekkasjer. Er du utsatt for et angrep, eller fysisk katastrofe, er det jo ikke bare dataene dine som står i fare, men hele businessen.

Backup som en tjeneste – også kalt Backup as a Service – sørger for kontinuerlig sikring av dataene dere lagrer i datarom eller i skytjenester.

 

Hvordan fungerer sikker backup?

Sikker backup gir deg daglig sikkerhetskopiering av fysiske eller virtuelle servere og PC-er. Sikkerhetskopieringen skjer automatisk og overvåkes av vårt driftspersonell - både om du velger lokal bakcup eller hos driftsleverandør.

Ved behov for gjenoppretting, kan dette skje både til fysiske og virtuelle maskiner. Gjenoppretting kan skje helt ned til tabell-nivå for SQL-databaser, og individuelle eposter, filer osv.

Under angrep?

Netsecuritys hendelseshåndteringsteam (Incident Response Team) gir deg ekspertisen og hjelpen du trenger for å raskest mulig etablere normal forretningsdrift ved en sikkerhetshendelse.
 
security_icons-11

En del av vår overvåkningsplattform

Med backup-systemet Rubrik overvåker, analyserer og håndterer vi sikkerhetshendelser hos kundene sine. Til dette bruker vi et såkalt orkestreringsverktøy, som automatisk henter inn data fra systemene kunden bruker 24/7.

Oppdager verktøyet en mistenkelig aktivitet, går alarmen. Sikker backup er en del av dette verktøyet, det betyr at om en backup feiler, går alarmen inne i verktøyet.  

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet anbefaler ekstern lagring

left-quote Created with Sketch.

En oppdatert sikkerhetskopi av datasystemer (dvs. både programvare og data) må lagres på et isolert system for å beskytte mot tilsiktet og utilsiktet sletting, manipulering og avlesning. Verifisér også at det er mulig å lese tilbake sikkerhetskopien og restarte systemet ut i fra denne.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)

S3-lagring: Enkel integrasjon med dine data

Den gylne regel innenfor backup er 3-2-1; 3 kopier av din data, på 2 forskjellige medium og 1 kopi på en annen lokasjon. Med Immutable S3-arkivering til vårt datasenter får du en "off site" arkivering på norsk jord.

Det er svært enkelt å komme i gang med ekstern lagring (S3). Det eneste du som kunde trenger, er en URL og en tilgangsnøkkel, så er du i gang.

Beskytt ditt M365-miljø med Microsoft 365- Protection-as-a-Service

Microsoft anbefaler å benytte eksterne backup-leverandører for å ta sikkerhetskopier av sitt M365-miljø. Sammen med Rubrik kan vi gjøre dette enkelt og raskt. Rubrik benytter seg av innebygde Microsoft- og Azure-funksjonaliteter for å levere et av markedets raskeste løsninger for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av ditt M365 miljø

Jens Elmholt Birkeland

Jens Elmholt Birkeland

+47 920 23 456
jensb@netsecurity.no

John-André Bjørkhaug

John-André Bjørkhaug

Subject Matter Expert

+47 934 64 053 | john@netsecurity.no

Kan vi hjelpe deg? Ta kontakt

Ønsker du å vite mer om backup som tjeneste, eller har du konkrete utfordringer som må tas tak i? Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.

Oslo

Drammensveien 288

0283 Oslo

 

Bergen

Sandviksbodene 1

5035 Bergen

Stavanger

Kanalsletta 4

4033 Stavanger

Grimstad

Bark Silas vei 5

4876 Grimstad

Kristiansand

Dronningens gt 12

4610 Kristiansand

Stockholm

Kammakargatan 22

111 40 Stockholm