Skip to main content

CCB valgte sikkerhetsovervåking fra Netsecurity

– Vi merker absolutt at det er andre tider nå. Vi vedlikeholder rigger og fartøy for offshore, så det er klart at vi er et mål for sabotasje og angrep. Det betyr at vi må jobbe ekstra godt med sikkerhet, i alle ledd, forteller IT-sjef Thomas Sekkingstad.

 

Etter lekkasjen i Østersjøen ble offshorebedriften CCB i likhet med andre samfunnskritiske virksomheter oppgradert til sikkerhetsnivå 2. For CCB har det betydd økt årvåkenhet, mer patruljering av politi og vektere, og ikke minst flere tiltak på it-sikkerhet:

– Vi har mange internasjonale selskap som ligger til kai hos oss i løpet av et år. Det er hos oss de får nødvendige oppgraderinger – fra fysiske til digitale. Det er derfor veldig viktig at vi jobber systematisk med it-sikkerhet. Nå så vi at vi trengte enda bedre overvåkning av infrastrukturen vår.

 

– Å ha 24/7 sikkerhetsovervåkning er helt grunnleggende viktig i dag. Det var grunnen til at vi ønsket å innføre det hos oss.

Thomas Sekkingstad, IT-leder i CCB

Thomas Sekkingstad i CCB

 

Sikkerhetsovervåkning grunnleggende viktig

Sikkerhetsovervåkning handler om å avdekke og respondere på mistenkelig aktivitet i virksomhetens infrastruktur. Når de raskeste hackerne i verden bruker 10-12 minutter fra de har funnet et hull, til de har tatt over systemet ditt, har responstid alt å si:

– Å ha 24/7/365 sikkerhetsovervåkning er helt grunnleggende viktig i dag, og det var grunnen til at vi ønsket å innføre det hos oss. Vi trengte noen eksperter å støtte oss på, og da falt valget på Netsecurity.

 

Ordinær varsling ikke godt nok

CCB har lenge hatt et varslingssystem, men som kun har overvåket servere og infrastruktur er oppe og går

– Vi hadde aldri klart å stoppe et angrep ved start med det varslingsssystemet vi har brukt til nå. I praksis betyr det at du allerede har blitt angrepet når du blir varslet, og da er det jo for sent. Den situasjonen ønsket vi ikke å havne i, forklarer it-sjefen.

 

Automatisk overvåkning gir respons på få minutter

Netsecurity har som en av få norske leverandører automatisert sikkerhetsovervåkningen. Det vil si at alle alarmer både blir analysert og håndtert automatisk: Automasjonen tar seg av 90 % av alarmene, mens de mest avanserte alarmene blir sendt videre til ekspertene på 24/7 overvåkningen:

– Plattformen til Netsecurity sikrer en responstid på bare få minutter. Det gir meg en trygghet, nå vet jeg at vi har et samarbeid som gjør at vi kan agere lynraskt dersom det skjer noe, sier Sekkingstad. 

 

Svært enkel integrasjon

blinQ, som er partner av Netsecurity og den rådgivende IT-partneren til CCB, bisto CCB gjennom hele prosessen – fra beslutning til implementering av SOC.

– Det var nesten overraskende hvor enkelt det var å komme i gang. Netsecurity fikk tilgang til infrastrukturen og API-et vår, vi sørget for at vi hadde mottak for varslinger - og så var vi i gang.

Gratis webinar: Sikkerhetsovervåking og respons – slik fungerer det. 

 

Eiere og toppledelse som prioriterer it-sikkerhet

 

CCB ligger langt framme på sikkerhet. Men Sekkingstad har forstått at det ikke går an å lene seg tilbake, og jobber derfor alltid etter prinsippet om å følge med i tiden, og oppdatere seg ut fra trusselbildet.

–Advarslene er store nå. Det er ikke snakk om hvis noe skjer, men når. Når vi har de kundene vi har, og jobber i den bransjen vi gjør, er det klart vi er på radaren. Det er derfor svært viktig at vi styrker oss – og fortsetter å styrke oss i tråd med trusselbildet, forklarer Sekkingstad. 

It-sjefen er ikke alene om å tenke it-sikkerhet. Både eierne og toppledelsen i CCB tar it-sikkerhet på alvor:

– Jeg har støtte helt fra toppen, og det er klart at det gjør arbeidet mitt enklere å få gjennomført.

 

– Det var nesten overraskende hvor enkelt det var å komme i gang 

Thomas Sekkingstad 

CCB basen mars 2022

Bedre nattesøvn?

Så til slutt – tusenkronersspørsmålet: Sover it-sjef Sekkingstad godt om natten nå da?

– Hehe… Jeg vet ikke om jeg – eller noen andre it-sjefer i bransjen min for den saks skyld – kan si de sover godt om natten. Men jeg kan i hvert fall si jeg sover innmari mye bedre, avslutter en smilende Sekkingstad.

 

Ønsker du å komme i gang med sikkerhetsovervåkning?

Les mer om sikkerhetsovervåking fra Netsecurity her

 

Om CCB (Coast Center Base)

  • CCB er en hjørnesteinsbedrift på Sotra, i Øygarden kommune på Vestland. Hovedkontoret er på Ågotnes, men de holder også til på Mongstad.
  • CCB tilbyr varierte tjenester til petroleumsrelatert og maritim virksomhet med hovedvekt på vedlikehold og klassing av rigger og fartøy. I tillegg utføres det også vedlikehold av subsea utstyr samt lagring, mobilisering, logistikk- og havnetjenester.
  • Etablert i 1973, og har i dag 400 ansatte
  • Besøk hjemmesiden til CCB her 

 

Om BlinQ

  • BlinQ er en teknologipartner og et konsulenthus som leverer tjenester innen it. 
  • Består av over 60 tekniske konsulenter, rådgivere og prosjektledere med omfattende erfaring fra smart og effektiv implementering, drift og forvaltning av IT-infrastruktur. 
  • Etablert i 2016, og har i dag kontorer i Oslo, Bergen og Ålesund. 
  • Besøk hjemmesiden til BlinQ her

 

 

 

Oslo

Drammensveien 288

0283 Oslo

Bergen

Sandviksbodene 1

5035 Bergen

Stavanger

Kanalsletta 4

4033 Stavanger

Grimstad

Bark Silas vei 5

4876 Grimstad

Kristiansand

Dronningens gt 12

4610 Kristiansand

Stockholm

Kammakargatan 22

111 40 Stockholm