<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=244692402885131&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva er Phishing?

Phishing er en form for nettsvindel der noen utgir seg for å være en som vil deg vel, mens det i realiteten sitter en kjeltring i andre enden av korrespondansen. Tradisjonelt har denne formen for svindel foregått på e-post, men de senere årene ser vi at dette opptrer stadig oftere i sosiale medier og andre digitale kanaler.

De som utøver phishing har som regel solid IT-kompetanse, og jobber kontinuerlig med å finne måter å snike seg forbi de sikkerhetstiltakene som utvikles. For at et phishing-angrep skal lykkes, kreves det foreløpig at må mottakeren “gå fem på”, klikke på en link eller på annen måte gå inn i kommunikasjonen med avsender. Det er her informasjon og kunnskap blir viktig.

Dersom man i en bedrift har en grundig opplæring i nettsikkerhet, vil sjansen være betydelig lavere for at ansatte klikker på lenker de ikke burde klikket på eller oppgir sensitive opplysninger til noen som absolutt ikke skulle hatt dem.