<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=244692402885131&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva er Kryptering/datakryptering?

Når man krypterer data eller informasjon, tar man i bruk en matematisk algoritme som gjør informasjonen uleselig for de som ikke har fått tilgang til den.

Datakryptering er en helt grunnleggende del av dagens nettsikkerhet. Alle seriøse nettaktører benytter seg av kryptering, både for å beskytte seg selv og de som besøker nettsidene. 

Datakryptering har flere bruksområder, du kan for eksempel kryptere innholdet i en fil eller generell datakommunikasjon. Også når det gjelder informasjon du skal sende ut, er kryptering et viktig verktøy. Gjennom kryptering kan du verifisere at en melding ikke har blitt endret etter at du sendte den. Slik unngår du at noen kan gå inn og forandre på de dataene som går ut av dine enheter. 

Det samme gjelder verifisering av avsender, slik at ingen andre kan utgi seg for å være deg. Kryptering kan også brukes til å autentisere informasjon, for eksempel gjennom digitale signaturer der avsender må bekrefte egen identitet for å kunne signere.