Skip to main content

  Våren 2022 leverte tre bachelorstudenter oppgaven sin ved Universitetet i Agder. Resultatet? En helt ny tjeneste på backup i plattformen til det norske it-sikkerhetsselskapet Netsecurity, som kundene allerede fra i sommer kan nyte godt av.

  • Å ha studenter som er med på å utvikle en helt ny del av vår tjenesteportefølje, det er så utrolig gøy! Ved hjelp av arbeidet disse tre har gjort, kan vi nå tilby backup som en del av overvåkningstjenesten vår, forklarer leder for overvåkningstjenestene i Netsecurity, Frank Kirkeng.

  Netsecurity overvåker, analyserer og håndterer sikkerhetshendelser hos kundene sine. Til dette bruker de et såkalt orkestreringsverktøy, som henter inn data fra systemene kunden bruker. Oppdager verktøyet en mistenkelig aktivitet, går alarmen. Og nå er backup også blitt en del av plattformen. Om en backup feiler, går nå alarmen inne i verktøyet.  

  Les også: Hva er backup? 

  Backup er ettertraktet hos svindlerne 

  Det er studentene Elina Williams Antonsen, Hans Christian Larsen og Kjartan Erland ved Universitetet i Agder som står bak nyutviklingen. Men hvorfor er backup så viktig?

  • Elina student i NetsecurityEr du utsatt for angrep, er hackerne ofte ute etter backupen din. Det er jo der alle data ligger, så det er svært sårbart å miste denne. Å kunne overvåke backup på samme måte som andre deler av systemene dine, er derfor svært viktig for mange kunder av Netsecurity, forklarer student Elina Williams Antonsen.

  Netsecurity har de siste årene jobbet aktivt med å tilby tjenester som kan tette gapet mellom ordinær drift, slik som backup, og it-sikkerhet i norske virksomheter. Målet er at drift og infrastruktur og it-sikkerhet skal henge sammen, slik at virksomheter kan sørge for sikkerhet i alle ledd av verdikjeden. 

  Ligger 3 minutter foran hackerne 

  Når det kommer til sikkerhet, har responstid alt å si. De raskeste hackerne i verden bruker rundt 10-12 minutter fra de finner et hull eller en sårbarhet, til de har fått fotfeste eller tatt over systemet ditt. Netsecurity er et av få selskaper som har automatisert overvåkningen og hendelsesreaksjonen, slik at responstiden er nede i et snitt på bare noen få minutter. Fortsatt noen minutter foran hackerne, med andre ord: 

  • Mange selskaper jobber i dag manuelt med Kjartan student i Netsecurityovervåkning og håndtering avhendelser. Da går det for lang tid fra en hendelse inntreffer til du får reagert. Å jobbe med Netsecurity, som er så langt framme på automatisering og innovasjon, har derfor vært veldig kult, forklarer student Kjartan Erland. 

  Frank Kirkeng forklarer at det er få, kanskje ingen, andre selskaper som tilbyr samme automatisert funksjonalitet, og at det fortsatt er nytt i sikkerhetsbransjen å tenke automatisering av overvåkning og håndtering

  • Vi ligger langt framme på automatisering av sikkerhetshendelser. Med denne backup-integrasjonen får vi en enda bredere pakke med spesialiseringer på hva vi kan ta hånd om for kunden, slik at kunden har mindre å håndtere selv. 

  Sikkerhet noe av det smarteste du kan jobbe med i studietiden 

  I omtrent et år har studentene jobbet med oppgaven. Underveis har de fått mye veiledning og hjelp fra ansatte og eksperter i Netsecurity. Hvordan har det vært å jobbe med oppgaven for de tre studentene? 

  • Jeg visste ganske tidlig at jeHans Christian student i Netsecurityg ønsket å komme i kontakt med sikkerhetsselskaper, for det er en utrolig spennende bransje å få en fot innenfor. I begynnelsen syntes jeg det var litt skummelt, jeg kjemte veldig på at jeg ikke er flink nok til dette. Men det har gått så bra!  Det handler nok mest om den oppfølging og ivaretakelse vi har fått fra de ansatte her, avslutter den ferske bachelorstudenten Hans Christian Larsen. 

  Er du student og ønsker erfaring innen it-sikkerhet? Les mer om Elina, Kjartan og Hans Christian & dine muligheter hos oss her

  Ønsker du mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med it-sikkerhet? 

  New call-to-action

  Oslo

  Drammensveien 288

  0283 Oslo

   

  Bergen

  Sandviksbodene 1

  5035 Bergen

  Stavanger

  Kanalsletta 4

  4033 Stavanger

  Grimstad

  Bark Silas vei 5

  4876 Grimstad

  Kristiansand

  Dronningens gt 12

  4610 Kristiansand

  Stockholm

  Kammakargatan 22

  111 40 Stockholm