Skip to main content

    I det som har blitt omtalt som kanskje det mest lønnsomme bedrageriet i Norge, ble en stavangerbedrift i følge Stavanger Aftenblad, svindlet for 150 millioner kroner. I alt skal minst fire bedrifter i Rogaland ha blitt svindlet for millionbeløp i oktober.

    Bedrageriet skal ha skjedd ved at en ansatt ble lurt til å tro han var i kontakt med en av selskapets øverste ledere i et annet land, og fikk beskjed om å foreta flere utbetalinger utenom det vanlige.

    Etter at selskapet anmeldte svindelen, innledet Sørvest politidistrikt et samarbeid med Kripos og israelsk politi om saken, ettersom sporene raskt pekte mot Israel.

    Politiet opplyser til avisa at to italienske statsborgere i slutten av tjueårene er pågrepet i Israel i forbindelse med bedrageriet, og politiet jobber med å få disse utlevert til Norge.

    Les om saken på Petro.no: Energiselskap i Rogaland svindlet for 150 millioner kroner

     

    Kunne dette skjedd i din bedrift?

    Er din bedrift rustet til å håndtere svindlere som bruker dine samhandlingsverktøy mot deg? De søker å utnytte tilliten og effektiviteten norske selskap ellers nyter godt av.

    Vi vet at din bedrifts handlingskraft og det at systemene de ansatte bruker er enkle og raske i bruk er første prioritet.

    Ta kontakt med oss i Netsecurity, så kan vi hjelpe dere med å etablere tiltak i form av opplæring, rutiner og verktøy som forsterker både de menneskelige prosessene og de tekniske løsningene. 

    Hos mange bedrifter er det snakk om å aktivere funksjoner en allerede har betalt for, funksjoner som gir brukere informasjonen de trenger for å ta de rette beslutningene.  Hos andre vil det være aktuelt å øve på relevante hendelser og etablere overvåkingstjenester slik at en tar de riktige beslutningene når systemene varsler om unormal eller uautorisert oppførsel.

    Vi kan også tilby avtaler slik at du kan ringe til noen som allerede kjenner deg dersom uhellet skulle være ute.

     

    New call-to-action

    Oslo

    Drammensveien 288

    0283 Oslo

     

    Bergen

    Sandviksbodene 1

    5035 Bergen

    Stavanger

    Kanalsletta 4

    4033 Stavanger

    Grimstad

    Bark Silas vei 5

    4876 Grimstad

    Kristiansand

    Dronningens gt 12

    4610 Kristiansand

    Stockholm

    Kammakargatan 22

    111 40 Stockholm