Skip to main content

  Uttrykket malware er sammensatt av mal for malicious, altså det engelske ordet for ondsinnet, og ware som i soft- eller hardware. Det betyr at dette dreier seg noe større og mer sammensatt enn et virus. Når vi snakker om malware så er det gjerne en programvare med onde intensjoner som har kommet seg inn i en maskin. Angrepet kan aktiveres for eksempel ved at en bruker trykker på en lenke i en e-post, og dermed igangsettes en rekke destruktive funksjoner, både internt på telefonen, maskinen eller tableten som er under angrep, men også med gode muligheter for at malwaren spres videre. 


  Utfordringen med malware er at de som designer disse inntrengende programmene blir stadig bedre på å lage dem slik at de fremstår legitime, noe som kan lure selv svært erfarne brukere. Om du passer på å installere maskinvare kun fra det som anses å være sikre tilbydere, finnes likevel muligheten for at malware kan snike seg inn. Dette kan for eksempel skje ved at du i begynnelsen av installeringsprosessen blir spurt om å gi programmet diverse tillatelser. Her kan det potensielt ligge malware. 

  Er du ikke spesielt oppmerksom da, er det fort gjort å godta at programmet får tilgang til e-posten din eller at en ekstra programvaredel skal installeres.

  Oslo

  Drammensveien 288

  0283 Oslo

  Bergen

  Sandviksbodene 1

  5035 Bergen

  Stavanger

  Kanalsletta 4

  4033 Stavanger

  Grimstad

  Bark Silas vei 5

  4876 Grimstad

  Kristiansand

  Dronningens gt 12

  4610 Kristiansand

  Stockholm

  Kammakargatan 22

  111 40 Stockholm